CONNeXT|camp is primarily aimed at local filmmakers and producers.
The following information therefore is only available in Dutch.

CONNeXT|camp

11 OKTOBER 2017, GENT

‘Curated vs. Algorythmed’ vormt de rode draad van CONNeXT|camp, het conferentieprogramma dat op woensdag 11 oktober plaatsvindt in het kader van CONNeXT in Gent.

De filmed entertainmentsector is volop in beweging. Traditionele aanbieders hebben het moeilijk in hun strijd met nieuwe spelers die de consument verleiden met gigantische volumes aan content. Maar verdrinkt de doorsnee consument niet stilaan in dit oneindig lijkende aanbod? Het bevredigende gevoel dat we waar dan ook toegang hebben tot zowat alles wat we willen bekijken, maakt bij velen plaats voor frustraties omdat we hopeloos verloren dreigen te lopen in het gigantische aanbod. De vraag is dan ook of er vandaag niet meer dan ooit nood is aan gidsen die de consument wegwijs maken en met een beetje duiding de aandacht vestigen op wat hem of haar echt interesseert.

TARIEVEN:
Basisprijs: 25 EUR
Reductietarief: 15 EUR voor actieve of volwaardige leden van VOFTP, Unie van Regisseurs, Scenaristengilde
*houders van een CONNeXT full access-badge (wie een film, pitch, work-in-progress of line-up voorstelt) hebben recht op gratis toegang, op voorwaarde dat ze zich voor 22 september inschrijven.
Belangrijk: de inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling van het juiste bedrag. Indien de betaling niet binnen 14 kalenderdagen ontvangen is, vervalt de inschrijving automatisch en komt de plaats zonder bericht opnieuw vrij.

INSCHRIJVEN
Via dit inschrijvingsformulier.
De uiterste inschrijvingsdatum is 22 september.
Het aantal plaatsen is beperkt, en wordt toegewezen op een first-come-first-served basis.

CONNeXT|camp PROGRAMMA VAN 11 OKTOBER

10:00

Les festivals de films en France – Mode d’emploi

moderator: Patrice Carré (Le Film Français)

Franse festivalcuratoren en –medewerkers aanwezig in Gent geven hun visie op het festivallandschap, en de snel evoluerende filmed entertainmentsector. Daarnaast lichten ze ook een sluier op van hoe zij te werk gaan bij de selectie van films.

Panelgesprek met Franse festivalcuratoren, waaronder Arnaud Gourmelen (Quinzaine des Réalisateurs, Premiers Plans) en Frédéric Boyer (Festival de Cinéma Européen des Arcs, Tribeca Film Festival), Alex Masson (Festival Amiens). Moderator: Patrice Carré (Le Film Français) – voertaal: Frans

11:30

Do you want anyone to see your film? (masterclass)

door Deborah Rowland

In deze masterclass illustreert Brits marketingexperte Deborah Rowland een tiental punten waarmee filmmakers, soms onbewust, hun eigen film saboteren.

Masterclass door Deborah Rowland (We Are The Tonic) – voertaal: Engels

13:00

Lunch

14:00

Academy Awards® Facts and Fiction (presentatie)

door Meredith Shea

Awards manager Meredith Shea focust op de categorieën voor Animatiespeelfilm en Beste Niet-Engelstalige Film, en de evolutie die beiden de voorbije jaren hebben doorgemaakt. Verder worden een aantal foute veronderstellingen over deze categorieën doorprikt.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) levert sinds een aantal jaren ernstige inspanningen om het internationale profiel, de gendergelijkheid en de diversiteit onder zijn meer dan 8000 leden te verbeteren. Ook hier zal zij kort op ingaan.

Presentatie door Meredith Shea (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) – voertaal: Engels

15:00

Pauze

15:15

Gamechanger (keynote)

door Tim League

Tim League is een bijzonder veelzijdig ondernemer die zelden een blad voor de mond neemt. Hij is gepassioneerd door film en in alles wat hij doet is een rotsvast geloof merkbaar in de toekomst van het medium in een snel veranderend landschap dat meer en meer gedomineerd en gedirigeerd lijkt te worden door Silicon Valley. Het is dan ook uitkijken naar wat hij ons te vertellen heeft in deze eerste Gamechanger Keynote.

15:45

Curated vs Algorythmed (panelgesprek)

moderator: Wendy Mitchell (Screen International)

De filmed entertainmentsector is volop in beweging. Traditionele aanbieders hebben het moeilijk in hun strijd met nieuwe spelers die de consument verleiden met gigantische volumes aan content. Maar verdrinkt de doorsnee consument niet stilaan in dit oneindig lijkende aanbod? Het bevredigende gevoel dat we waar dan ook toegang hebben tot zowat alles wat we willen bekijken, maakt bij velen plaats voor frustraties omdat we hopeloos verloren dreigen te lopen in het gigantische aanbod. De vraag is dan ook of er vandaag niet meer dan ooit nood is aan gidsen die de consument wegwijs maken en met een beetje duiding de aandacht vestigen op wat hem of haar echt interesseert. En ligt daar misschien een opportuniteit voor zowel oude als nieuwe spelers?

panelgesprek met o.a. Tim League, Bobby Allen (MUBI), Gail Gendler (Fandor), Jim Kolmar (SXSW) en Marike Muselaers (The Lumière Group). Moderator: Wendy Mitchell (Screen International) – voertaal: Engels

17:10

Einde