EN - A series of personal documentaries about people who lived through an important moment in Belgian history, each of whose lives were changed as a result.

NL - Kroongetuigen over mijlpalen en keerpunten in onze geschiedenis. Nooit meer dezelfde is een reeks documentaires over belangrijke momenten in de recente Belgische geschiedenis. Ze worden verteld door mensen die de gebeurtenissen van heel nabij hebben meegemaakt. Dramatische gebeurtenissen, zoals de dood van koning Boudewijn, de ramp met de Herald of Free Enterprise, het Heizeldrama of de laatste vlucht van Sabena. Maar ook mooie momenten, zoals de allereerste harttransplantatie in België, het eerste homohuwelijk of de sensationele Europese campagne van amateurclub KSV Waregem in 1985-1986. 

Nooit meer dezelfde laat voor elk van die historische momenten één getuige aan het woord die het vanop de eerste rij beleefde. Hun persoonlijke, vaak emotionele en meeslepende verhalen – drie per aflevering – worden geïllustreerd met zorgvuldig uitgekozen archiefbeelden. Soms gaat het om echte mijlpalen in de Belgische geschiedenis, dan weer staan de persoonlijke ervaring en innerlijke evolutie van de ooggetuige voorop. Maar altijd geldt dat de gebeurtenissen van toen zo ingrijpend waren voor de getuigen dat zij achteraf nooit meer dezelfde werden als voorheen.

Zo verloor Bertha Timmermans haar man tijdens de mijnramp van Marcinelle. Ze stond wekenlang aan de poort van de mijn te wachten op nieuws. Jan Van Ginderachter ontdekte als eerste dioxine in het veevoer en stapte ermee naar de overheid. Jorgen Cassier maakte het Heizeldrama mee vanop het veld. Véronique Lataire was ‘chef de cabine’ bij de laatste vlucht van Sabena en Paul Van Gossum was de begrafenisondernemer van Koning Boudewijn. Véronique Oruba nam de paus op de korrel en Danielle Colardyn infiltreerde in de verkiezing van Miss België. Samen met andere mensen – 24 in totaal – nemen zij ons mee voor een roadtrip doorheen de recente Belgische geschiedenis.

Info

Title Never the Same Again
Original title Nooit meer dezelfde
Status Completed
Production Majority Flemish
Category Docs , TV series
Genre documentary series
Year 2013
World première / first public presentation 2013-10-28

Credits

Photography Erwin Van Der Stappen
Editing Tom Denoyette
Sound Thomas Vertongen

Technical specs

Running time series 8 x 30'
Release format HD
Aspect ratio 2:35 letterbox
Sound format stereo
Colour Colour
Available in 2D

Partners

Supported by Flanders Audiovisual Fund (VAF)

There are no related news articles.

You must be logged in to view the press kit. Login

Don't have an account? Register

Last edited on 26 May 2014

Short info

Director Sien Versteyhe, Mieke Struyve, Steve Thielemans
Producers Wouter Sap
Writers Sien Versteyhe, Mieke Struyve, Steve Thielemans
Contact

Lionheart Productions
Wouter Sap
Kaproenenhof 30
8200
Belgium
info@lionheart.be
www.lionheart.be

Sales

Website www.nooitmeerdezelfde.be
Preferential partners