EN - Julius Caesar reveals his new plan to deal with those fierce Gauls once and for all. As the last 'resistors against the Roman occupier' didn't give in to the force of the Roman army, he now comes up with a peaceful invasion: he will bring civilisation to the gates of the village! Caesar decides to build a new city, the Mansion of the Gods, which will encroach on the village of Asterix and will force the Gauls to either integrate or move away. In the meantime, things in Rome don't go too well for the divine Caesar as the Romans don't want to leave the city and move to the Mansion of the Gods. That's why Caesar, advised by senator Prospectus, launches a big promotional campaign at Circus Maximus.

NL - Julius Caesar onthult zijn nieuw plan om eens en voor altijd af te rekenen met de onverzettelijke Galliërs. Aangezien de laatste ‘verzetsstrijders tegen de Romeinse bezetter’ niet zijn gezwicht voor de kracht van het Romeinse leger, denkt hij nu aan een vreedzame invasie, die echter veel meer kwaad dan goed zal doen: de komst van de beschaving aan de poorten van het dorp! Caesar beslist dus om een nieuwe stad te bouwen, de Romeinse Lusthof, die het dorp van Asterix zal insluiten en de Galliërs zal dwingen om zich te integreren of op te krassen. Hij belast de architect Campus met deze opdracht. Asterix en Obelix grijpen snel in en verhinderen dat Campus zijn gang gaat in het Gallische bos; maar de architect, onder de hoede van de centurio Calenetus, werkt 's nachts om de bomen te rooien en de bouwwerf voor te bereiden. Dat is niet gerekend op de gespierde tussenkomst van Obelix die de gerooide bomen opnieuw plant, en op Panoramix die tovereikels zaait waar onmiddellijk eeuwenoude eiken uit groeien. In Rome ondertussen verlopen de zaken niet zoals voorzien voor de goddelijke Caesar. De Romeinen zijn niet geneigd om Rome te verlaten en naar de Romeinse Lusthof te verhuizen. Daarom lanceert Caesar, op advies van senator Prospectus, een grote promotiecampagne in het Circus Maximus. Petiminus, een bescheiden timmerman, wint tijdens een loterij na het gladiatorengevecht een appartement in de Romeinse Lusthof.

Info

Title Asterix and the Mansion of the Gods
Original title Asterix et le domaine des Dieux
Original language French
Status Completed
Production Minority Flemish
Category Animation
Genre animation
Year 2014
World première / first public presentation 2014-11-26

Credits

Cast Roger Carel, Lorànt Deutsch, Alexandre Astier, Alain Chabat, Géraldine Nakache, Artus De Penguern, Guillaume Briat, Serge Papagalli
Photography Manuel Souillac
Editing Soline Guyonneau
Sound Philippe Rombi

Technical specs

Running time film 82'
Release format HD, HD stereoscopisch
Sound format 5.1 / stereo
Colour Colour
Available in 3D

Partners

Supported by CNC, la région Wallonne, Screen Flanders, Angoa, Procirep, The Belgian Tax Shelter
Production partners M6 Studio, BNP Paribas Fortis, M6 Films, Grid Animation

There are no related news articles.

You must be logged in to view the press kit. Login

Don't have an account? Register

Last edited on 30 May 2016

Short info

Director Louis Clichy
Producers Mark Mertens
Writers Alexandre Astier
Contact

Grid Animation
Ivy Vermeylen
Dulle-Grietlaan 1
9050 Gentbrugge
Belgium
T +32 9 265 98 98
F +32 9 265 98 99
info@grid-vfx.com
www.grid-vfx.com

Sales

SND Groupe M6
Tristan Martin
T +33 1 41 92 59 52
www.sndm6group.com

Preferential partners